V undrer sig over timing af svine-markering

DOKUMENTAR: Venstre vil vide, om fødevareminister Dan Jørgensens udmeldinger om velfærd for danske grise er koordineret med en forestående kritisk dokumentar fra DR om dansk svineproduktion.
Dan Jørgensens markeringer om dyrevelfærden i danske svinestalde vækker undren hos Venstre.
Dan Jørgensens markeringer om dyrevelfærden i danske svinestalde vækker undren hos Venstre.
Michael Hjøllund
Fakta

Dan Jørgensens udmelding

"Vi har meget store velfærdsproblemer i den danske svineproduktion. Det er problemer, som vi af etisk-moralske årsager skal tage mere seriøst end i dag," siger Dan Jørgensen til Politiken.

Ministeren vil nu indkalde landbrug, dyreværnsorganisationer, eksperter og politikere for at lave en handlingsplan, der skal ligge klar inden for få måneder.

Der kommer et opgør med rutinemæssige halekuperinger og kastrationer uden bedøvelse, lover ministeren, der også vil have dødeligheden ned.


Kilde: Dagbladet Politiken
"Minister kræver færre døde svin."

Sådan lød overskriften på Dagbladet Politikens forside søndag. Her kalder fødevareminister Dan Jørgensen (S) til kamp mod "meget store velfærdsproblemer i den danske svineproduktion."

Udmeldingen falder mindre end en uge inden, at Danmarks Radio torsdag viser en kritisk dokumentar om dansk svineproduktion.

Timingen undrer Venstres Esben Lunde Larsen:

Dokumentation

Spørgsmålets ordlyd:  

"Ministerens udmeldinger om svineproduktion kommer i samme uge, som DR fokuserer intensivt i radio og fjernsyn på dansk svineproduktion. Ministeren bedes oplyse, om der har været forbindelse mellem ministeren, ministeriet eller særlige ministerielle rådgivere og Danmarks Radio i forbindelse med dette sammenfald, og i givet fald: Hvilke oplysninger er der udvekslet?"

Kilde: www.ft.dk


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024