Væk med GMO-moratoriet

På EU-Parlamentets juli-samling var der GMO på programmet. Efter vedtagelsen af de strenge sporings- og mærkningsregler er tiden inde til at ophæve GMO-moratoriet.
Claus Iversen

Den bedste måde at undgå GMO på er at købe økologiske varer.

Bent Hindrup Andersen.
MEP for JuniBevægelsen.
Strasbourg: De genmodificerede organismer (GMO) har det med at holde mange grene i samfundet i ånde – for eller imod, næsten ’to be or not to be’. Er de skadelige, eller er de nyttige?

Tvivlen skal altid komme den anklagede til gode. Det er et princip, som vi især i vor del af verdenen hylder. Og som også EU-Parlamentets flertal har hyldet, en holdning, EU-Kommissionen har fulgt ved at opretholde et såkaldt ’moratorium’, altså et tidsbegrænset forbud mod godkendelse af nye gensplejsede organismer til udsætning i naturen.

Det har betydet grove angreb fra den amerikanske præsident Georg W. Bush’ side. Han har bl.a. anklaget EU for at være skyld i hungersnøden i Afrika.

EU-Parlamentet kunne i den netop afsluttede juli-samling i hjembyen Strasbourg samle flertal bag en ophævelse af forbuddet. Men det skete ikke uden sværdslag, og det kom kun i hus på baggrund af klare forsikringer om nøje registrering og kontrol.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024