Venstre-ordfører langer ud efter Danisco

Danisco og den internationale sukkerindustri får en del af skylden for fedmeepidemien af Venstres sundhedsordfører, Jørgen Winther, i en ny debatbog om sundhed og slankning.
Mette Dyrskjøt

Det er indlysende, at Danisco har været en rigtig god kunde, som bør behandles med respekt.

Jørgen Winther (V)
Om KVLs relation til Danisco
Fakta
Bogens fire gyldne råd er:
- spis mest muligt frugt og grønt
- spis mindst muligt sukker, hvidt brød, kartofler, pasta og ris
- tag kosttilskud i form af omega3-fedtsyrer
- vær fysisk aktiv mindst fire timer om ugen

Kilde: Ha’ det rigtig godt!
Venstres sundhedsordfører, Jørgen Winther, langer i en ny debatbog hårdt ud efter sukkerindustrien i form af Danisco. Sukkeret har ifølge bogen en stor del af skylden for fedmeepidemien, og sukkerindustrien har gennem lobbyarbejdet bidraget med mange myter om sukker.

Bogen hedder "Ha' det rigtig godt! - fire gode råd om sundhed og slankning" og er skrevet af Jørgen Winther og Niels Ehler, cand. hort og ph.d. samt forfatter til bestselleren "Lev fedt - bliv slank."

Opgør med sukkeret
I bogens sidste kapitel om "Forskning, lobbyisme og troværdighed" handler det især om det farlige sukker. Forfatterne funderer over, om slik og sodavand engang i fremtiden vil blive solgt med mærkatet: "Stærk sundhedsskadeligt og vanedannende". Sukker er nemlig et nydelsesmiddel og ikke en fødevarer, mener forfatterne.

Kapitlet gennemgår den omdiskuterede ernæringsforskning af sukker under professor Arne Astrup fra Landbohøjskolen. Arne Astrups forskning bliver kaldt fire myter, og forfatterne mener, at der er en klar sammenhæng mellem de 7,67 mio. kr., som Danisco har givet til forskning på Landbohøjskolen mellem 1995-2003.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024