”Vi blev jo ikke slagtet”
Lars Igum Rasmussen
Ingen forfatter
Ingen forfatter
Når Bjørn Lomborg og hans analytiske svende i Institut for Miljøvurdering vælger at pege luppen mod en ny sektor, begynder folk at ryste i bukserne. Blødsødenhed og politisk korrekthed er ikke just kendetegnende for manden med de korte ærmer."Institut for Miljøvurdering overser jo helt, hvordan økologi fører til mindre udgifter i forbindelse med rensning af drikkevand eksempelvis."
Paul Holmbeck
Direktør i Økologisk Landsforening.
Derfor var det også med sved på panden, at direktøren for Økologisk Landsforening, Paul Holmbeck, modtog rapporten: ”Økologi og økonomi – Fordele og omkostninger ved økologisk fødevareproduktion” fra instituttet. Men efter endt læsning har han åndet lettet op:
”Jeg havde forventet, at vi økologer skulle i defensiven, det sker jo tit, når Lomborg har været forbi. Men vi har på ingen måde noget at skamme os over. Vi blev jo ikke slagtet. For rapporten understreger, at økologi har en positiv effekt på miljøet, dyrene og til dels også sundheden. Derfor finder vi også rapporten overvejende positiv,” siger direktør for Økologisk Landforening Paul Holmbeck.
Lomborgs institut har som sædvanligt set på allerede eksisterende viden, og derfor har der heller ikke været de helt store overraskelser for direktøren. Rapporten ser på forskelle mellem økologisk og konvention landbrug på områderne økonomi, miljø, sundhed, dyrevelfærd og smag.