”Vi blev jo ikke slagtet”

Økologien overlevede mødet med Bjørn Lomborg. Økologi er ifølge Lomborg-rapport bedre for miljø og natur, giver dyrene bedre forhold og forventes også at være sundere end konventionelt landbrug. Men økologi er dyrt.
Lars Igum Rasmussen

"Institut for Miljøvurdering overser jo helt, hvordan økologi fører til mindre udgifter i forbindelse med rensning af drikkevand eksempelvis."

Paul Holmbeck
Direktør i Økologisk Landsforening.
Når Bjørn Lomborg og hans analytiske svende i Institut for Miljøvurdering vælger at pege luppen mod en ny sektor, begynder folk at ryste i bukserne. Blødsødenhed og politisk korrekthed er ikke just kendetegnende for manden med de korte ærmer.

Derfor var det også med sved på panden, at direktøren for Økologisk Landsforening, Paul Holmbeck, modtog rapporten: ”Økologi og økonomi – Fordele og omkostninger ved økologisk fødevareproduktion” fra instituttet. Men efter endt læsning har han åndet lettet op:

”Jeg havde forventet, at vi økologer skulle i defensiven, det sker jo tit, når Lomborg har været forbi. Men vi har på ingen måde noget at skamme os over. Vi blev jo ikke slagtet. For rapporten understreger, at økologi har en positiv effekt på miljøet, dyrene og til dels også sundheden. Derfor finder vi også rapporten overvejende positiv,” siger direktør for Økologisk Landforening Paul Holmbeck.

Lomborgs institut har som sædvanligt set på allerede eksisterende viden, og derfor har der heller ikke været de helt store overraskelser for direktøren. Rapporten ser på forskelle mellem økologisk og konvention landbrug på områderne økonomi, miljø, sundhed, dyrevelfærd og smag.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024