Vigtig brik til vandmiljøplan III i problemer

NYHED: Udbredelsen af dyrkningsfrie randzoner langs åer og søer skrider alt for langsomt frem, hvis man ser på landmændenes ansøgninger om støtte til dem. Det er et stort problem for vandmiljøplan III og skidt for bekæmpelsen af fosforforureningen, siger de grønne organisationer.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det begynder allerede nu at ligne mønsteret fra Vandmiljøplan II, hvor man også forsøgte sig med en lignende ordning, og resultatet var også her det samme, der var ekstremt lidt interesse fra landbruget.

Henrik Mørk Jørgensen
Danmarks Naturfredningsforening

Danmarks Naturfredningsforening og Det Økologiske Råd er svært pessimistiske over for en vigtig brik i vandmiljøplan III.

Ifølge den skal landmændene på frivillig basis langs søer og vandløb etablere dyrkningsfrie randzoner. Men ifølge Fødevareministeriets seneste opgørelse har landmændene hidtil kun søgt om støtte til samlet set 103 hektar randzoner efter 2 år med ordningen.

Tallet skal sættes i forhold til, at vandmiljøplan III har som mål, at omkring 30.000 hektar skal udlægges til randzoner. Zonerne skal mindske udsivningen af fosfor, der er et af landbrugets største forureningsproblemer.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024