Vildledning af forbrugerne udløser ingen bøder

Der er sket en vildledning af forbrugerne hvilket er i strid med fødevarelovens § 19, stk. 1. Her forbydes salg af fødevarer under omstændigheder, der er egnet til at vildlede forbrugeren med hensyn til varens produktionsmetode. Overtrædelsen blev ikke vurderet til at være sket med forsæt, men på grund af fejl i egenkontrolsystemerne.
Tina Møller
Dokumentation
Spørgsmål 266: ”Med henvisning til vedlagte artikel fra Politiken den 8. april 2003 "Dansk korn fyldt med stråforkorter", bedes ministeren præcisere udtalelsen om, at det er brandulovligt.”

Svar: Der blev påvist et indhold af chlormequat i 3 ud af 8 af de undersøgte prøver, der var deklareret med oplysning om, at de var dyrket uden brug af stråforkortningsmidler. Det er en vildledning af forbrugerne og dermed i strid med fødevarelovens § 19, stk.1, der forbyder salg af fødevarer under omstændigheder, der er egnet til at vildlede forbru geren med hensyn til varens produktionsmetode.

Overtrædelser af § 19, stk.1 kan, jf. fødevarelovens § 78, stk.1 nr. 2, straffes med bøde. I de pågældende tilfælde, hvor varen ikke var udbudt til salg og hvor overtrædelsen ikke blev vurderet til at være sket med forsæt, men på grund af fejl i egenkontrolsystemerne, blev det besluttet at give to indskærpelser, mens en af sagerne efter en konkret vurde ring blev anset for at være et enkeltstående tilfælde i forbindelse med levering fra en enkelt avler.

Mariann Fischer Boel /Jacob Hørslev Christiansen


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024