VK under pres. Flertal kræver bedre kontrol

Fødevareordførene har masser ting på dagsordenen. Bedre dyrevelfærd, skærpet fødevarekontrol og ny fiskeriforvaltning lyder nogle af punkterne. Altinget bringer her fødevareordførernes tre vigtigste punkter i den kommende regeringsperiode.
Mikael Børsting
Partiernes fødevareordfører kræver skærpet kontrol med fødevare, hvilket strider imod regeringens spareplaner på området. Altinget har talt med ordførene i det nye fødevareudvalg om de vigtigste punkter på dagsordenen

Per Clausen (Enhedslisten):

1.
"Først og fremmest skal vi sikre bedre vilkår for lokalproduktionen af økologiske fødevarer. Vi skal skærpe konkurrenceloven overfor de store industrier som Danish Crown og Arla, så de små producenter ikke bliver sorteper. Her kan man tage udgangspunkt i den gamle andelstanke, hvor de folk, der leverer fødevarerne, også er medejere af deres slagteri eller mejeri. Når medarbejderne bliver ejere sikre man en langt bedre fødevarekvalitet, og arbejdsmiljøet bliver bedre.

2.
"Momsen på økologiske fødevarer skal afskaffes. Desuden skal staten i en overgangsperiode støtte kommunerne og amterne til at købe Ø-varer. Støtten skal kun være en overgangsperiode."

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024