VSP skal tilbagebetale 634.000 kroner

MISBRUG: Der er faldet afgørelse i den første ud af i alt 13 sager om uberettiget EU-tilskud til Videncenter for Svineproduktion (VSP). Centret skal betale 634.000 kroner tilbage. Landbrug & Fødevarers egen revision fandt ingen overtrædelse.

Revisionsundersøgelse kommer frem til, at Videncenter for Svineproduktion har fået uberettiget EU-tilskud, som nu skal betales tilbage.
Revisionsundersøgelse kommer frem til, at Videncenter for Svineproduktion har fået uberettiget EU-tilskud, som nu skal betales tilbage.Foto: Colourbox
Lise-Lotte SkjoldanSine Riis Lund
Fakta
Sagen kort
  • NaturErhvervstyrelsen blev i december 2013 opmærksom på omfattende fejlkonteringer af EU-støtte i et projekt hos Videncenter for Svineproduktion (VSP) under Landbrug & Fødevarer.
  • Landbrug & Fødevarer iværksatte kort tid efter en revisionsundersøgelse af en række andre projekter under VSP. Også her blev der påpeget 'systematiske' fejlkonteringer i et sådant omfang, at videncenterets direktør Nikolaj Nørgaard blev afskediget sidst i januar i år.
  • Det fik NaturErhvervstyrelsen til at igangsætte sin egen eksterne revisionsundersøgelse af forholdene i VSP. Revisionsselskabet Deloitte er ansvarlig for opgaven.
  • Deloittes undersøgelse har siden trukket ud i flere måneder, men nu er der faldet en afgørelse i den første sag ud af 13 projekter.

Dokumentationen for modtaget EU-tilskud halter i en grad, så Videncenter for Svineproduktion foreløbigt skal betale 634.000 kroner tilbage til NaturErhvervstyrelsen. Det viser en afgørelse fra 27. august, som Altinget har fået aktindsigt i.

Afgørelsen er en del af en større revisionsundersøgelse af Videncenter for Svineproduktion, som blev igangsat af NaturErhvervstyrelsen i marts 2014 og som foretages af revisionsselskabet Deloitte.

I alt 13 projekter er under revisorernes lup, og noget kan tyde på, at tilbagebetalingskravet bliver betydeligt større end først ventet af Landbrug & Fødevarer.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024