Trine Torp
svarer
Jakob Ellemann-Jensen

Trine Torp (SF) spørger miljø- og fødevareministeren, Jakob Ellemann-Jensen, hvorvidt landbrugets andel af overgødskning fører til øget produktion af metan i de forurenede søer og fjorde og havområder

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 147, Spørgsmål 14
Vil ministeren oplyse, hvorvidt landbrugets andel af overgødskning fører til øget produktion af metan i de forurenede søer og fjorde og havområder?

Svar fra mandag den 25. februar 2019
Jeg har forelagt spørgsmålet for Landbrugsstyrelsen, der har oplyst følgende:

”Lovforslaget har til formål at regulere jordbrugets anvendelse af gødning og fastsætte krav om etablering af plantedække med henblik på at begrænse udvaskningen af kvælstof.

Nitratdirektivet fastlægger, at der skal være en begrænsning af tilførsel af gødning til jorden, som bygger på ligevægt mellem afgrødens kvælstofbehov og den samlede tilførsel af kvælstof til afgrøden fra jorden og fra tilført gødning. Dette krav om ligevægt mellem afgrødens kvælstofbehov og den samlede tilførsel af kvælstof er reguleret ved lovforslaget. Lovforslaget vil således ikke medføre en overgødskning i landbruget.

Ændringer i kvælstoftilførsel til marker vurderes ikke at have væsentlig betydning for emission af metan."
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024