Flest iværksættere på CBS

Copenhagen Business School (CBS) blev i går (d. 31/1-08) kåret som årets iværksætteruniversitet. Prisen blev blandt andet givet for universitetets evne til at motivere dets studerende til at blive iværksættere.
Kasper Frandsen
 

Gennem en e-mailbaseret spørgeskemaundersøgelse, var CBS det universitet i Danmark, der samlet er højest placeret, når det kommer til gennemsnitlig iværksætteraktivitet blandt de studerende. Der i bedømmelsen også lagt vægt på andelen af kvindelige iværksættere.

"Det er femte gang, at vi kårer et dansk universitet, hvor de studerende i særlig høj grad er aktive som iværksættere. Universiteterne er helt centrale, fordi akademikerne er vigtige som innovatører og grundlæggere af nye videndrevne virksomheder - og det er det, som Danmark skal leve af i fremtiden. CBS har i særlig høj grad formået at motivere sine studerende til at gå iværksættervejen," siger videnskabsminister Helge Sander.

Helge Sander overrakte prisen i form af en skulptur af Alice Monnerup til CBS-rektor Finn Junge-Jensen ved en ceremoni på CBS i går. Kåringen af CBS sker på grundlag af den femte og seneste udgave af "iværksætterbarometer", der udarbejdes af Videnskabsministeriet.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024