Danmark et af verdens mest innovative lande

En rapport fra EU-Kommissionen placerer nu Danmark i toppen blandt verdens mest innovative lande.
Kasper Frandsen
Således kommer Danmark ind på en femteplads blandt de førende lande, som tæller landene Sverige, Finland, Tyskland, Israel, Japan, Schweiz, England og USA. Det er konklusionen i "European Innovation Scoreboard 2007", som er offentliggjort for kort tid siden.

"Når Danmark placeres som et af verdens mest innovative lande, så er det første og fremmest et skulderklap til samarbejdet mellem universiteter og erhvervslivet, der efterhånden er blevet bygget op.

Det er helt centralt, når det handler om at omsætte ny viden til vækst og nye arbejdspladser," siger videnskabsminister Helge Sander i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen viser også, at der fortsat er behov for forbedringer. Helge Sander påpeger, at på en række områder ligger Danmark knap så godt, og konkurrencen i toppen er skærpet.

Derfor vil Videnskabsministeriet allerede i år præsentere tre nye initiativer, der skal bidrage til at cementere Danmarks position som et førende innovativt samfund. 

EU-undersøgelsen er opdelt i fem kategorier. I kategorierne for innovationsvilkår, innovation, iværksætteri og immaterielle rettigheder er Danmark helt i top, men når det kommer til at producere og udnytte ny viden, er der plads til forbedringer.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024