Vi kan ikke være gode til det hele

INTERVIEW: Rikke Hvilshøj (V) mener, at internationale forskningsalliancer er vejen. "Vi kan ikke være gode til det hele," siger hun i Altingets interviewserie med nye forskningsordførere.
Foto: Rasmus Flindt
Uffe Laursen

Om forskningsrådssystemet: "Jeg tror, det vil være sundt, at vi gav det et serviceeftersyn, og jeg tror også, det vil ske i min periode."

Rikke Hvilshøj
Forskningsordfører (V)
Først, Rikke: Hvorfor blev du forskningsordfører?

"Globaliseringsdagsordenen har altid interesseret mig, og i den spiller forskning og innovation en vigtig rolle. Jeg har også fået udvalgsposter på uddannelses- og erhvervsområdet, og de tre områder hænger jo i den grad sammen. Hvis vi ikke har et godt uddannelsesfundament fra folkeskole til universitetsniveau, er det svært at levere god forskning. I Erhvervsudvalget vil jeg slås for, at vi får endnu mere erhvervsmæssigt ud af dansk forskning og innovation. Vi skal blandt andet have en højere grad af videnudveksling, så de tre poster tilsammen giver god mening for mig." 

Du er jo en rutineret politiker. Adskiller forskningsområdet sig på nogen måde politisk fra de andre område, du har beskæftiget dig med gennem tiden?

"Ja, jeg har ikke før siddet på et område, hvor vi laver så brede forlig. Det er både nemmere og sværere, at alle partier minus Ny Alliance er med i forligskredsen. Vi har ikke de store kampe, forligsgruppen fungerer godt, men til gengæld er der måske en større tendens til at fokusere i forskelle på detaljer i f.eks. lovforslag. Men jeg vil også sige, at det for mig ikke er et mål i sig selv med brede forlig. I Venstre vil vi gerne skabe resultater og gennemføre vores politik, det er først og fremmest det, vi går efter."

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024