Danmark får aldrig universiteter i verdensklasse

BAGGRUND: Vi må sande, at vi aldrig får universiteter i verdensklasse, sagde Lars Nørby Johansen, formand for videnskabsminister Helge Sanders (V) Fremtidspanel, da panelet i torsdags præsenterede 12 udfordringer for fremtidens vidensamfund. Altinget ser i den kommende tid nærmere på nogle af udfordringerne.
Uffe Laursen

Vi er nødt til at gå helhjertet ind i internationaliseringen og bruge vores særlige styrkepositioner som rambuk.

Lars Nørby Johansen
Formand, Fremtidspanelet
På nogle få områder er vi bedst, men på langt de fleste områder findes eliten uden for landets grænser. "Globaliseringsrådet satte en høj dagsorden, da det præsenterede os for ambitionerne om, at Danmark skal have universiteter i verdensklasse. Men det holder ikke, det er en smuk, men håbløs drøm".

Så nøgternt kommenterede Fremtidspanelets Lars Nørby Johansen højden på den overligger, som Globaliseringsrådet i sin tid satte for universiteternes rolle i vidensamfundet.

Anledningen var offentliggørelsen af 12 udfordringer, som Fremtidspanelet, nedsat sidste år af videnskabsminister Helge Sander (V), vurderer, at Danmark som vidensamfund står over for i de kommende år.

"Vi er nødt til at gå helhjertet ind i internationaliseringen og bruge vores særlige styrkepositioner som rambuk," sagde Lars Nørby Johansen.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024