AAU åbner for international innovation

INNOVATION: Med et nyt center, der netop har indgået flere samarbejdsaftaler i Silicon Valley, håber AAU at knække den nordjyske innovationskurve.
I sidste blev samarbejdet mellem AAU's internationale innovationscenter, SmartCityDK og Stanford Universitet nær San Francisco indgået.
I sidste blev samarbejdet mellem AAU's internationale innovationscenter, SmartCityDK og Stanford Universitet nær San Francisco indgået.Foto: Mette Mccall
Uffe Laursen
Fakta

Fakta:

ICI har modtaget 38,6 mio. kr. i støtte fra Vækstforum under Region Nordjylland og var et ud af 22 regionale projekter, som blev indstillet.

Projekterne skal være med til at styrke den igangværende udvikling og vækst i Nordjylland inden for erhvervs- og uddannelsesområdet samt kulturen og turismen.

Derudover vil erhvervslivet sammen med Væksthus Nordjylland og Aalborg Universitet bidrage med en betydelig egenfinansiering. Budgettet for ICI er således ca. 87 mio. kr., og er dermed den største nordjyske investering i innovationsudvikling nogensinde.


Kilde: AAU
For første gang i Danmark går virksomheder, et regionalt vækstforum, kommuner og et universitet nu sammen i et fælles innovationsprojekt, der har til formål at skyde nordjysk forskning og innovation ud i verden og finde nye måder at innovere på, der kan skabe værdi for alle involverede parter.

Det sker med Aalborg Univerversitets (AAU) initiativ Internationalt Center for Innovation (ICI), som har åbnet sit første innovationsfort i Silicon Valley, USA.

I USA skal ICI samarbejde med amerikanske forskere og iværksætte blandt andet omkring udvikling af virtuelle samfund til brug for virksomhedernes forretningsmodeludvikling.

Første aftaler indgået 
I sidste uge blev de første aftaler indgået af ICI forskere på en tur til USA, blandt andet med et af USA's største energiselskaber PG&E, som skal samarbejde med blandt andre KMD, Energi Midt og Odense Energi om projektet Intelligent Utility, der handler om innovation på de automatiske forbrugsmålere, der i dag installeres i private hjem

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024