Ministerier beskyldes for dårligt samarbejde

KLAGEREGLER: Ny polemik om dårlig koordinering mellem Undervisningsministeriet og Videnskabsministeriet. Universiteterne kræver, at de også får mulighed for at give studerende en dårligere karakter, hvis de klager.
Universiteterne beskylder ministerierne for dårligt samarbejde. Det sker som følge af nye klageregler på Undervisningsministeriets område.
Universiteterne beskylder ministerierne for dårligt samarbejde. Det sker som følge af nye klageregler på Undervisningsministeriets område. Foto: Colourbox.com
Jørgen Skadhede

Det er min fornemmelse, at de to ministerier går mere og mere i hver sin retning i stedet for at arbejde sammen. Det er bekymrende.

Jens Oddershede
Talsmand for Danske Universiteter

En ny lovændring fra undervisningsministeren fjerner garantien for, at studerende på gymnasier og professionshøjskoler ikke kan få en dårligere karakter, hvis de klager.

Danske Universiteter kræver den samme mulighed og undrer sig over, at ministerierne ikke arbejder bedre sammen.

Klager kræver mange ressourcer 
"Vi bruger enormt mange ressourcer på at behandle klager. Også mange grundløse klager. Som det er nu, er det fuldstændig omkostningsfrit at klage. Når man kun kan få den samme eller en bedre karakter, så kan man godt få den mistanke, at mange klager per automatik," siger Jens Oddershede, der er rektor på Syddansk Universitet og talsmand for Danske Universiteter.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024