Analyse: Skæv forskningsprofil i Danmark

FORSKNINGSMIDLER: Danmark investerer mere i humaniora og samfundsvidenskab end de øvrige OECD-lande. Videnskabsministeren mener, det bør mane til eftertanke inden globaliseringsforhandlingerne.
Foto: Hans Juhl
Jørgen Skadhede
Danmark investerer langt mindre i naturvidenskab og teknisk videnskab end de øvrige OECD-lande. I stedet bruger vi flere penge end de andre lande på humaniora og samfundsvidenskab.

Det viser en ny analyse, Forskningsbarometer 2009, fra Videnskabsministeriet, som sammenligner de offentlige danske forskningsudgifter med 19 andre OECD-lande.

Mens vi bruger 25 procent flere midler på humaniora og samfundsvidenskab end gennemsnittet af de undersøgte lande, så forholder det sig stik modsat med naturvidenskaben og den tekniske videnskab. Her bruger Danmark henholdsvis 20 og 50 procent færre midler end gennemsnittet.

Sander: Nye tal bør gøre indtryk
Med den nye analyse som ammunition opfordrer videnskabsminister Helge Sander (V) partierne bag globaliseringsforliget til at moderere deres krav om flere midler til humaniora og samfundsvidenskab.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024