Bologna-processen er en succes, men

INTERVIEW: 10 år efter sin start er den såkaldte Bologna-proces en international succes. Men der er fortsat barrierer, og i Danmark har man ikke rigtigt taget bachelorgraden til sig, lyder kritikken fra en dansk seniorrådgiver i sammenslutningen af europæiske universiteter.
Morten Øyen
Fakta
Bologna-processen er en reformproces for videregående uddannelser, der er startet i Europa. Målet er at skabe et rum for højere uddannelse i Europa (European Higher Education Area - forkortet EHEA).
Inden for dette rum skal der ske en konvergering af uddannelsesystemernes strukturer, sådan at mobilitet og den gensidige anerkendelse uddannelser kan øges.
Bologna-processen startede i 1999, hvor undervisningsministrene fra 29 lande underskrev Bologna-erklæringen. I dag er der 47 Bologna-medlemslande.
Som navnet angiver blev mødet for underskrifterne til erklæringen afholdt i den italienske by Bologna. Anledningen var 900-året for grundlæggelsen af universitetet i byen. 
Målet med Bologna-processen er, at Europa udvikler sig til et fælles område for videregående uddannelse, hvor de studerende frit kan bevæge sig over grænserne. 10
Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024