Danmark ryger ned ad naturvidenskabelig rangliste

NOTE: Danske universiteter er blevet dårligere til at udklække forskere og kandidater inden for teknik og naturvidenskab, viser ny globaliseringsredegørelse.
Uffe Laursen
Fakta
DI har for fjerde år i træk taget temperaturen på Danmarks stilling i den globale konkurrence. På 84 forskellige parametre vurderes Danmarks position i forhold til 29 OECD-lande samt Rusland, Indien og Kina. 

Resultaterne offentliggøres i Sådan ligger landet - Globaliseringsredegørelse 2008, der giver et samlet overblik over danske styrker og svagheder i globaliseringen.

Redegørelsen afdækker, hvor Danmark aktuelt står, når det gælder:
- Vækst og udvikling
- Viden og kompetencer
- Fleksibilitet for virksomheder
- Virkelyst og iværksætteri
- Internationalisering og åbenhed
- Omkostninger og skat.

Globaliseringsredegørelsen 2008 undersøger samtidig de internationale investeringsstrømme - herunder den stigende betydning af statslige investeringsfonde.

Sådan ligger landet - Globaliseringsredegørelse 2008 offentliggøres på et pressemøde i dag den 22. april 2008  klokken 10.30  i Industriens Hus, H.C. Andersens Boulevard 18, København

Kilde: Dansk Industri

Fra en 8. til en 13. plads på et år, når det gælder uddannelse af ph.d.er med teknisk og naturvidenskabelig baggrund. Det er resultatet af Dansk Industris (DI) årlige globaliseringsredegørelse, der offentliggøres i dag.

Samtidig står vi i stampe på en 23. plads med hensyn til antallet af unge, der får en kandidatuddannelse inden for disse fag.

Mangel på 14.000 ingeniører
"Danske virksomheder har brug for forskere og kandidater inden for naturvidenskab og teknik. I 2020 forventer vi at mangle 14.000 ingeniører. Det er en alarmerende problemstilling, der gør, at vi må øge optaget på disse uddannelser. Får vi øget optaget, vil vi samtidig skabe et bedre rekrutteringsgrundlag for forskeruddannelserne, som der allerede er afsat ekstra midler til fra politisk hold," siger Charlotte Rønhof, forskningspolitisk chef i DI til DI's eget blad DI Business.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024