Eliteforsker vægter teamarbejde og menneskekundskaber

PORTRÆT: Professor og centerdirektør Anja Boisen fra DTU vandt en af EliteForsk-priserne 2012. Hun peger på holdånd og menneskekundskaber som vigtige egenskaber i forskningsverdenen. Læs også hendes bud på, hvorfor der er få kvinder inden for hendes forskningsfelt.
Julie Lundbek
Fakta
Den 9. februar 2012  uddelte uddannelsesminister Morten Østergaard og HKH prins Joachim den prestigefyldte EliteForsk-pris til fem forskere.
EliteForsk-pris gives til yngre forskere (under 45 år) af international særklasse. 
Prisen er på 1,2 mio. kr., hvoraf 200.000 kr. er en personlig hæderspris, og 1.000.000 kr. går til forskningsaktiviteter. 




Kilde: Styrelsen for Forskning og Innovation
Fakta
Der uddeles fem priser årligt, og prisen blev uddelt første gang i januar 2007
Universiteter, forskningsinstitutioner og private virksomheder med forskningsaktiviteter kan indstille kandidater til prisen. 
Alle indstillinger vurderes af Det Frie Forskningsråds bestyrelse, der udvælger og indstiller de fem personer til uddannelsesministeren.

Kilde: Styrelsen for Forskning og Innovation

Spidse albuer behøver ikke nødvendigvis at være standardudstyr for en naturvidenskabelig forsker i verdens absolutte elite.

Tværtimod fortæller den 44-årige professor og centerdirektør på Institut for Mikro- og Nanoteknologi ved DTU, Anja Boisen, om vejen til et eliteprædikat som forsker med værdier som holdånd og menneskekendskab i bagagen.  

Læs også hendes beskrivelse af det resultatorienterede drive og om kvinder og yngre forskningsspirer i hendes forskningsmiljø.

Nanoteknologi med en bred anvendelighed                                            
Professor Anja Boisen er en international topforsker inden for nanoteknologi med en lang karriere bag sig i det danske uddannelses- og forskningssystem.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024