GTS-direktør: Innovationspolitik er uheldig

INNOVATION: Nul ekstrapenge næste år og blot 40 mio. kroner ekstra i 2010 er med til at bremse dansk innovation, siger direktøren for de danske GTS-institutter, Ragnar Heldt Nielsen.
Innovations-Danmark ser ud til at blive taberen i spillet om globaliseringsmidlerne.
Innovations-Danmark ser ud til at blive taberen i spillet om globaliseringsmidlerne.Foto:
Uffe Laursen
Fakta
   Nøgletal for de ni GTS-institutter 2007:
  • Total omsætning ca. 2,5 mia. kr.
  • Medarbejdere ca. 2.900
  • FoU-indsats 575 mio. kr.
  • Videnspredningsfaktor 10,51

GTS-virksomhederne har ca. 2.900 medarbejdere og omsatte sidste år for 2,46 mia. kr.

Den samlede FoU-indsats var samme år på 575 mio. kr. Flere nøgletal findes i Videnskabsministeriets årlige performanceregnskab for GTS-virksomhederne.

GTS-virksomhederne lever af at sælge viden og rådgivning på almindelige kommercielle vilkår. De samarbejder med virksomheder og offentlige institutioner om udvikling og implementering af ny viden, test, proces- og produktoptimering, kvalitetssikring, certificering og benchmarking.

Se mere på: http://www.gts-net.dk/ 

Som Altinget skrev i sidste uge, har videnskabsminister Helge Sander (V) bebudet, at det danske innovationsmiljø ikke skal forvente ret store skiver af den kage, som ministeren og de øvrige globaliseringsforligspartnere i disse dage er ved at lægge sidste hånd på.

Helge Sander argumenterede i sidste uge med, at man måtte se det i et langt perspektiv og at innovationsområdet - primært GTS-institutter og Rådet for Teknologi og Innovation - tidligere er blevet begavet med ekstra penge i forbindelse med globaliseringsaftalen i 2006.

Derfor skæres der ned i RTI's bevillinger, og derfor må GTS-institutterne vinke farvel til ekstra penge i 2009 og se frem til "blot" 40 mio. kroner ekstra i 2010.

Piver ikke
Og selv om man hos GTS-institutterne ifølge Ragnar Heldt Nielsen, direktør i GTS, ikke er kede af 40 mio. kroner ekstra, så er han alligevel ærgerlig over, at regeringen ikke fastholder udbygningen af innovationsområdet.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024