Hvilke kommuner er tæt på uddannelsesmålene

FREMTID: Der er stor spredning på, hvilke kommuner der forventes at leve op til regeringens uddannelsesmålsætninger. Fremskrivningen Profilmodel 2011 viser, at målsætningerne kan nås på landsplan.
Mads Bang

Der er markante forskelle på, hvor i landet man befinder sig, og sandsynligheden for, at man får en videregående uddannelse eller en lang videregående uddannelse.

I hvert fald viser fremskrivningen af uddannelsesniveauet for afgangseleverne i folkeskolen i 2011, at der er markante forskelle mellem kommunerne.

Se på kortene herunder, hvor man finder de kommuner, der forventes at leve op til regeringens mål om, at 60 procent af en årgang skal have en videregående uddannelse, mens 25 procent skal have en lang videregående uddannelse.

Dokumentation

Om profilmodellen 2011
  • Profilmodellen 2011 blev offentliggjort i december 2012 og viser, hvordan den ungdomsårgang, der afsluttede 9. klasse i 2011, forventes at uddanne sig i løbet af de kommende 25 år, hvis uddannelsessystemet og de unges uddannelsesadfærd i fremskrivningsperioden er som i 2011.
  • Profilmodellens resultater er ikke et udtryk for det generelle uddannelsesniveau i kommunerne, men kun for de elever i 9. klasse, som har gået i kommunens skoler.
  • Da grunddata ændres løbende også tilbage i tid, bliver alle historiske tal genberegnet hvert år og kan derfor afvige fra sidste års opgørelse.
Kilde: Fivu.dk

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024