Indtryk udefra: Mehdi Mozaffari

INTERVIEW: Den iranske professor i islamiske studier ved Aarhus Universitet, Mehdi Mozaffari, giver sit bud på den danske universitetsverdens styrker og svagheder. Læs blandt andet hvordan Mehdi Mozaffari oplever danskernes lukkethed.
Foto: Jesper Rais
Tyson W. Lyall

Jeg havde svært ved at forstå, at der ikke var nogen, der satte mig ind i, hvordan systemet fungerede.

Mehdi Mozaffari
Professor
Fakta

Mehdi Mozaffari er født i Iran og har studeret politologi og jura ved universitetet i Teheran. Han underviste fra 1979 på Sorbonne i Paris og fik i 1982 en stilling ved Aarhus Universitet. Mehdi Mozaffari har været gæsteprofessor i Geneve, Grenoble og Moskva samt Senior Fellow ved Harvard Universitet.

Han er i dag professor og leder ved Aarhus Universitets Center for Forskning i Islamisme og Radikalisering.

Hvordan ser den danske universitetsverden ud, når man kigger på den gennem andre briller?

Det spørgsmål har Altinget | Forskning og Innovation i løbet af de seneste uger forsøgt at besvare gennem en række interviews med udenlandske forskningsprofiler, der i særlig grad har beskæftiget sig med den danske universitetsverden.

I denne uge er det den iransk fødte professor, dr.scient.pol ved Aarhus Universitet, Mehdi Mozaffari, der giver sin uforbeholdne mening om den danske universitetsverdens styrker og svagheder. Her giver den 71-årige professor danskernes uformelle stil og lukkethed kritik, mens der uddeles roser til særligt de fysiske rammer.

Lukkethed
Da Mehdi Mozaffari for knap tyve år siden gjorde sin entre i den danske universitetsverden, blev han særligt overrasket over én ting. Som nytilkommen udlænding var det primært lukkede døre, der mødte ham.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024