It-teknologi skal forbedre forskningsresultater

NYHED: I går åbnede Center for IT Innovation på Københavns Universitet, der skal styrke de studerendes og forskernes it-kompetencer i deres fag. Det skal bl.a. skabe flere forskningsresultater.
Kasper Frandsen

Forskere og studerende på Københavns Universitet skal i endnu højere grad integrere it i deres arbejde, og det skal et nyt Center for IT Innovation på Københavns Universitet sørge for.

Den nye center bliver ikke et traditionelt forsknings- og undervisningscenter, men får til opgave at integrere it i alle uddannelser på København Universitet.

It-teknologi kan forbedre forskningsresultaterne
Den verdensberømte danske dna-forsker Eske Willerslev på Københavns Universitet havde ikke opnået sine historiske resultater, hvis ikke han havde haft it-teknologien til hjælp. Det samme gælder for en lang række andre forskere.

Men det er langt fra en selvfølgelighed, at man som f.eks. dygtig biolog, historiker, sociolog eller mediciner behersker avanceret it-teknologi, som bidrager til bedre resultater. Det skal der nu gøres noget ved, mener den nye leder af Center for IT Innovation, dr. scient. Finn Kensing.

"Mange forskere har haft it-teknologi som en integreret del af deres arbejde, men det er der så sandelig også mange, der ikke har. Centret kommer helt sikkert til at betyde, at vi får flere og bedre forskningsresultater. Samtidig forventer vi også, at flere studerende vil kombinere deres fag med It-teknologi," siger han til Altinget.dk.

It skal integreres
Vi udnytter ifølge Finn Kensing ikke it godt nok, når det handler om videnskab og løsning af store samfundsproblemer:

"Når it-innovation også handler om at finde måder, som integrerer teknologien i vores hverdag, så berører it-innovation alle fag på universitetet. Derfor har universitetet besluttet, at der skal satses på at få it ind som en integreret del af forskning og undervisning i alle fag - og det er det nye centers hovedopgave," siger Finn Kensing.

Centrets arbejde kommer i meget lidt omfang til at foregå på selve centret, men i stedet ude på fakulteterne, hvor man vil undervise og forske i brugen af it-teknologi på universitetet.

Vision for centret er, at Københavns Universitet bliver et internationalt anerkendt kraftcenter for forskning, uddannelse og innovation inden for it i kombination med sundhedsvidenskab, samfundsvidenskab, naturvidenskab, humaniora, biovidenskab og lægemiddelvidenskab.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024