Langt til aftale om uddannelsespakke

VÆKST: Trods bred enighed om uddannelses- og forskningsmålene i regeringens vækstpakke, er der langt til en aftale. Partierne er splittede i forhold til dimensionering.
Regeringens forslag om at øge antallet af uddannelsespladser på de maritime uddannelser har bred opbakning blandt forskningsordførerne. Der er dog stadig langt til enighed på en række større områder.
Regeringens forslag om at øge antallet af uddannelsespladser på de maritime uddannelser har bred opbakning blandt forskningsordførerne. Der er dog stadig langt til enighed på en række større områder. Foto: Vindmølleindustrien
Mads Bang

Jeg er bekymret for, at man tager udgangspunkt i ønsker fra erhvervslivet. Vi får et problem, fordi det tager udgangspunkt i de behov, vi har nu, og vi ved ikke, hvad fremtidens behov er.

Rosa Lund (EL)
Forskningsordfører
En række tekniske spørgsmål og finansieringen af tre milliarder kroner til Danmarks Grundforskningsfond afgør, om regeringen kan finde opbakning til sin vækstpakke på uddannelsesområdet.

Mens der stadig er lidt usikkerhed i forhold til det videre forhandlingsforløb, melder både de borgerlige partier og Enhedslisten, at der er interessante elementer i regeringens udspil.

Partierne er langt hen ad vejen enige om målene med de forskellige initiativer i pakken, men der er stadig en lang række uafklarede spørgsmål, som skal falde på plads, før Sofie Carsten Nielsen kan lukke en delaftale på forskningsområdet.

Venstre konstruktive
Venstres ordfører, Esben Lunde Larsen, mener, at der er interessante ting i regeringens udspil.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024