Lappeløsning på universiteter koster 34 millioner

SUPPLERING: Det koster cirka 34 millioner kroner at rede trådene ud for omkring 2.500 studerende, som får mulighed for at bruge supplering til kandidaten.

Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) har sammen forligspartierne bag fremdriftsreformen udskudt afskaffelsen af supplering mellem bachelor og kandidat: Pris cirka 34 millioner kroner. <br>
Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) har sammen forligspartierne bag fremdriftsreformen udskudt afskaffelsen af supplering mellem bachelor og kandidat: Pris cirka 34 millioner kroner.
Foto: Kim Vadskær
Mads Bang

Universiteterne har i den forbindelse haft en vigtig opgave i at informere og vejlede de studerende om de nye regler.

Sofie Carsten Nielsen (R)
Uddannelses- og Forskningsminister

Uddannelsesministeriet står tilbage med en regning, der formentlig løber op i cirka 34 millioner kroner, for den overgangsordning for supplering ministeriet præsenterede i sidste uge.

Ministeren nåede i sidste uge til enighed med forligskredsen bag universitetsloven om at lappe på fremdriftsreformen, så en lang række studerende, som var endt i en uddannelsesmæssig blindgyde, kan komme videre på kandidatuddannelse.

Problemet er opstået, efter studiefremdriftsreformen fra sidste år lukkede suppleringsmuligheden for studerende, der skifter til fra en bachelor til en kandidat uden direkte sammenhæng.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024