Østergaard fastholder reformkrav

STILSTAND: Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) vil tirsdag forsøge at overbevise forligsparterne om at indføre en overgangsordning til de nye krav om fremdrift på de videregående uddannelser. Ordningen ændrer ikke krav på langt sigt.
Foto: Kim Vadskær
Mads Bang
Fakta
Den gennemsnitlige studietid skal skrues ned med 4,3 måneder i 2020.

Hvis det ikke sker, får det økonomiske konsekvenser for universiteterne.

De kan gå glip af en stor del af deres bonus. Den del af bonussen kommer i 2020 til at udgøre 930 millioner kroner.

De nuværende studerende på de videregående uddannelser får en overgangsordning til de nye krav om at komme hurtigere igennem studierne.

Sådan lød meldingen i sidste uge fra uddannelsesminister Morten Østergaard (R). Ifølge Altinget | Forskning & Innovations oplysninger vil ministeren ikke pille ved selve indholdet i reformen.

Ministeren har ikke fuld opbakning til en lovændring endnu. Tirsdag mødes forligskredsen bag reformen for at se, om de kan blive enige om en overgangsordning, som i hovedtræk kommer til at betyde, at nye studerende efter sommerferien skal agere ud fra de nye regler. De studerende, som allerede er i gang på en uddannelse, får først indfaset de nye regler et år senere.

Ifølge ministeren er det en overraskende melding fra universiteterne, at de praktiske og tekniske dele af reformen ikke kan nås inden sommer.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024