Østergaard: Kvalitet og relevans ikke modsætninger

INTERVIEW: Uddannelsesminister Morten Østergaard er klar til at røre ved tabuer for at sikre højere uddannelseskvalitet. Han mener, at sektoren kan nå langt med en fælles ambition. Og ved at erkende, at kvalitet og relevans ikke er modsætninger.
Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) mener, at kvaliteten af de videregående uddannelser skal forbedres gennem øget politisk fokus.
Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) mener, at kvaliteten af de videregående uddannelser skal forbedres gennem øget politisk fokus. Foto: Kim Vadskær/fivu.dk
Mads Bang

Det er bare min oplevelse, efter at have beskæftiget mig med det i døgndrift i et par år, at der ikke er nogen arbejdsgiver, der ikke forstår det samme ved kvalitet, som man mener inden for murene.

Morten Østergaard (R)
Uddannelsesminister
Fakta

Kvalitetsudvalget

Uddannelsesministeren har nedsat et ekspertudvalg, der i to rapporter skal anbefale, hvordan de videregående uddannelser i Danmark kan få en højere kvalitet. 

Udvalget består af:

Jørgen Søndergaard, SFI (formand)
Professor fra Aarhus Universitet Nina Smith
Professor fra Københavns Universitet Jakob Roland Munch
Direktør i Novo Nordisk Fonden Birgitte Nauntofte
Direktør i Copenhagen Capacity Nikolaj Lubanski
Direktør i Mannaz Mette Vestergaard
Professor fra Universitet i Bergen Ivar Bleiklie


Kilde: fivu.dk

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) er klar til at tage en grundlæggende debat af kvaliteten af de videregående uddannelser. Et nyt kvalitetsudvalg skal tænke nyt uden at tænke penge.

Uddannelsesminister Morten Østergaard har haft en flyvende start på Folketingsåret. Den længe ventede aftale om Danmarks Innovationsfond, en bred aftale om pædagoguddannelsen og en bred aftale om forskningens finanslov er allerede i hus.

Ud over en stribe initiativer, der allerede er bebudet på regeringens lovkatalog, blandt andet i forhold til erhvervsakademier, skal det kommende folketingsår bruges til en mere grundlæggende debat af kvaliteten i de videregående uddannelser. Ministeren nedsatte i sidste uge et udvalg, som skal komme med anbefalinger til at forbedre kvaliteten af de videregående uddannelser.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024