Regeringen booster populære videnpiloter

TILSKUD: Videnskabsministeriets videnpilot-ordning er så populær, at man efter kun ét kvartal måtte melde alt udsolgt for 2011. Regeringen er nu klar med en saltvandsindsprøjtning på 30 millioner kroner, så indsatsen kan fortsætte.
Tyson W. Lyall
Fakta
Videnpiloter er et tilbud til små og mellemstore virksomheder om ansættelse af en højtuddannet medarbejder. Virksomheder med mellem 2 og 100 ansatte kan få tilskud til at ansætte en højtuddannet medarbejder - en videnpilot.

Kilde: fi.dk
Interessen for at få tilskud til at ansætte en højtuddannet i små og mellemstore virksomheder har været helt enorm. Regeringen har derfor taget konsekvensen og skyder nu ekstra midler i den populære videnpilot-ordning.

Tilskuddet kommer som en del af Beskæftigelsesministeriet, Undervisningsministeriet og Videnskabsministeriets fælles pakke for at nedbringe arbejdsløshed blandt unge.

Pakken afsætter i alt 168 millioner kroner til området, hvoraf de 30 millioner altså skal bruges på Videnskabsministeriets videnpilot-ordning.

I første omgang går 10 millioner kroner til at give nyt liv til videnpilot-ordningen allerede i 2011. Yderligere 20 millioner kroner skal bruges til at styrke ordningen i 2012 og 2013.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024