Regeringen skærer hver fjerde arkitektplads

ADGANGSBEGRÆNSNING: Arkitekt- og designuddannelserne skal de næste år skære voldsomt i optaget. Uddannelses- og forskningsministeren skærer hver fjerde plads på studierne.

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, der skal reducere optaget med 30 procent i kommende seks år. 
Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, der skal reducere optaget med 30 procent i kommende seks år. Foto: KADK
Katrine Falk Lønstrup
Fakta
Baggrund og proces:
  • Den tidligere SR-regering besluttede i efteråret 2014 at dimensionere videregående uddannelser med systematisk overledighed på universiteterne, erhvervsakademierne, professionshøjskolerne. 
  • De videregående kunstneriske uddannelser (arkitekter og designere) var ikke medtaget, da uddannelserne på daværende tidspunkt blev behandlet i Udvalg til fremtidssikring af de videregående kunstneriske uddannelser (Kunstudvalget) under Uddannelses- og Forskningsministeriet. 
  • Kunstudvalget offentliggjorde i april 2015 sine anbefalinger for fremtidssikring af de videregående kunstneriske uddannelser – herunder foreslog udvalget at dimensionere design- og arkitektuddannelserne. 
  • Styrelsen for Videregående Uddannelser vil nu arbejde videre med Kunstudvalgets øvrige anbefalinger, og der vil blive fulgt op og truffet de relevante beslutninger inden udgangen af i år. Det vil ske i dialog med de kunstneriske uddannelsesinstitutioner.

Kilde: Uddannelses- og Forskningsministeriet

Optaget på design- og arkitektuddannelserne skal reduceres med 25 procent i løbet af de kommende seks år.

Det skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) får reduceret optaget med 30 procent, mens optagene på Arkitektskolen i Aarhus og Designskolen i Kolding skal reduceres med henholdsvis 20 procent og 15 procent.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024