Regeringen udsætter dele af omstridt reform

TILBAGEDRIFT: Regeringen og forligskredsen bag fremdriftsreformen har besluttet at udskyde afskaffelsen af suppleringen mellem bachelor og kandidat i to år.

Alene på Københavns Universitet er 600 studerende kommet i klemme, fordi de ikke i tide er blevet gjort opmærksomme på afskaffelsen af supplering mellem bachelor og kandidat. En overgangsperiode på to år skal nu løse problemet. <br>
Alene på Københavns Universitet er 600 studerende kommet i klemme, fordi de ikke i tide er blevet gjort opmærksomme på afskaffelsen af supplering mellem bachelor og kandidat. En overgangsperiode på to år skal nu løse problemet.
Foto: Christoffer Regild/Københavns Universitet
Mads Bang
Fakta
Den konkrete model:
  • Der indføres en overgangsordning på to år. Forslaget træder i kraft 1. januar 2015 med tilbagevirkende kraft fra 1. september 2014. Overgangsperioden udløber således den 31. august 2016.
  • Ordningen indebærer, at bachelorer og professionsbachelorer, der har suppleret via enkeltfag i perioden, kan opfylde adgangskravene til en kandidatuddannelse via denne supplering.
  • Staten refunderer deltagerbetalingen for studerende i overgangsperioden.
  • Deltagerbetaling på enkeltfag er forudbetalt til universitetet inden studiestart. Universitetet skal refundere deltagerbetalingen til alle de studerende, der allerede har betalt for deltagelse i supplering via enkeltfag fra den 1. september 2014 og frem til 31. januar 2015. Universitetet får refunderet deltagerbetalingen af Uddannelses- og Forskningsministeriet.



Kilde: ufm.dk

Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) har sammen med forligskredsen bag fremdriftsreformen udskudt afskaffelsen af supplering mellem bachelor og kandidatniveau.

Udskydelsen begrundes af ministeriet med, at mange studerende er kommet i klemme, fordi de ikke i tide er blevet gjort opmærksomme på konsekvenserne af reformen.

Alene på Københavns Universitet forventer ledelsen, at 600 studerende får glæde af udskydelsen.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024