Sådan bliver milliarderne fordelt

DOKUMENTATION: Med sidste uges aftale om globaliseringspuljen er der blandt meget andet udsigt til moderne laboratorier, større taxametre og flere midler til grønne forskningsprojekter. Læs her, hvordan milliarderne bliver fordelt.
Jørgen Skadhede
Her kan du se, hvordan globaliseringsmidlerne bliver fordelt på Videnskabsministeriets område over de næste tre år fra 2010 til 2012.

Alle blev tilgodeset 
Med sidste uges aftale fik alle forligspartier deres fingeraftryk på aftalen. Endda uden at regeringen måtte give afkald på en eneste krone af de midler, som den på forhånd havde stillet i udsigt til en grøn forskningsfond og modernisering af laboratorier.

Kravet fra Socialdemokraterne, de Radikale og Dansk Folkeparti om højere taxametre til humaniora og samfundsfag blev imødekommet ved at bruge penge fra den forskningsreserve i Finansministeriet, som universiteterne selv finansierer gennem deres årlige 2 procents-besparelser.

Dermed er der lidt færre midler tilbage i reserven for politikerne at dele ud af til øremærkede projekter i de kommende år. Men trods sidste uges aftale om fordelingen af 7 milliarder kroner, så har forligspartierne fortsat i alt 2,4 milliarder kroner tilbage at fordele i efteråret 2010 og 2011.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024