Sander vil hæve taxameter med 5.000

TAXAMETER: Helge Sander slår nu til lyd for, at det laveste taxameter hæves med 5.000 kr. Ikke et løft i verdensklasse, siger rektorformand.
5.000 kr. pr. STÅ er ikke en forøgelse i verdensklasse, mener rektorformand Jens Oddershede.
5.000 kr. pr. STÅ er ikke en forøgelse i verdensklasse, mener rektorformand Jens Oddershede.Foto: Colourbox
Uffe Laursen
Videnskabsminister Helge Sander (V) slår nu fast, at han er villig til se på muligheden af at hæve det laveste taxameter for humaniora og samfundsfag med 5.000 kr.

I regeringens finanslovsudspil var der ellers blot afsat 100 mio. kr. eller godt 2.000 kr. til at hæve det laveste taxameter.

"Men jeg har lyttet til Jens Oddershede (rektorfomand, red.) ,der har sagt, at der brug for 5.000 kr., og det vil jeg bestræbe mig på at imødekomme," siger Helge Sander, som til gengæld udelukker, at der kan blive tale om et løft i nærheden af de 11.000 kr. som McKinsey-rapporten slog fast, at de laveste taxametre er underfinansieret med.

"Til dem, der siger, at vi skal derop, siger jeg: Der kommer vi ikke. Dem, der fokuserer på taksterne må læse McKinsey-rapporten nøjere. De glemmer, at der er andre finansieringskilder til uddannelse end STÅ'erne," siger Helge Sander.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024