Sander vil udbrede ph.d.-ordning til EU

ERHVERVSPH.D: Videnskabsministeren har skrevet til EU-kommissær for at gøre opmærksom på den danske erhvervsph.d.-ordning. "Vi vil se på det," svarer Kommissionen.
Uffe Laursen
I begyndelsen af sommeren skrev videnskabsminister Helge Sander (V) et brev til Jan Figel, EU's kommissær for uddannelse og ungdom. Her gjorde ministeren opmærksom på, at den succesfulde danske erhvervsph.d.-ordning måske var en ide at indføre i resten af EU, hvor man ligesom i Danmark også leder efter effektive metoder til at få videntrekanten uddannelse, forskning og erhvervsliv til at hænge sammen.

"Ministeren har skrevet brevet til Figel, der er kommissær for uddannelse, for at gøre opmærksom på, at vi i Danmark har en succesfuld model i erhvervsph.d.-ordningen, der kan være med til at fremme samarbejdet mellem uddannelse, forskning og innovation i EU," siger Vibeke Hein Olsen, Videnskabsministeriets attache i Bruxelles. 

Stor succes 
For de virksomheder og de studerende, der har deltaget i et projekt, siden ordningen blev indført i 2002, har det været en relativ stor succes, viser en analyse, som Forsknings- og Innovationsstyrelsen lavede sidste år. Analysen viste blandt andet, at 99 procent af både ph.d.-studerende og virksomheder var enten tilfredse eller meget tilfredse med ordningen.

Ifølge Vibeke Hein Olsen er der for nylig kommet svar tilbage fra EU's uddannelseskommissær, hvor han svarer, at initiativet i Danmark lyder spændende.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024