Studerende vil stemme på blå partier

MÅLING: Ny analyse fra valgforsker Søren Risbjerg Thomsen viser, at regeringen har sat et komfortabelt flertal blandt de studerende over styr. Især Venstre og DF går frem.

De studerende vender regeringen ryggen ifølge en ny vælgeranalyse. Allerede da regeringen ændrede SU'en med den såkaldte fremdriftsreform, var regeringen upopulær blandt de studerende. <br>
De studerende vender regeringen ryggen ifølge en ny vælgeranalyse. Allerede da regeringen ændrede SU'en med den såkaldte fremdriftsreform, var regeringen upopulær blandt de studerende.
Foto: Agnete Finnemann Scheel/Altinget.dk
Mads Bang

De liberalistiske holdninger har vundet frem blandt de unge, hvad det nylige skolevalg også tydede på. Det gavner især Venstre og Liberal Alliance. Og med Thulesen i spidsen appellerer Dansk Folkeparti nu også til den yngre generation. DF står stærkt blandt lærlinge, og den indædte modvilje mod DF på universiteterne ser ud til at være i aftagende.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget.dk
Fakta
Dansk Folkeparti er gået fra opbakning fra 7,8 procent af de studerende og lærlingene ved folketingsvalget i 2011 til i december at have opbakning fra 16,4 procent i samme gruppe ved udgangen af 2014.

Kilde: Søren Risbjerg Thomsens vælgeranalyse

Hvis det stod til de studerende, og der var valg i dag, så kunne de borgerlige partier godt begynde at lægge ministerkabale.

Det viser en ny analyse, som professor Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet har foretaget for Altinget på baggrund af over 180.000 Gallup-interviews siden valget.

Mens regeringspartierne og deres støtter i SF og Enhedslisten ved valget i 2011 fik 58,4 procent af stemmerne fra de studerende og lærlingene, så ville det ifølge Søren Risbjerg Thomsen i dag være 45,2 procent af stemmerne.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024