Terma-boss vil sætte turbo på innovationsfond

INNOVATION: Jens Maaløe er udset til at lede Danmarks Innovationsfonds bestyrelse efter overgangsåret 2014. Han vil gerne have sat et hurtigtgående skib i søen.
Foto: PR-Foto/Terma
Mads Bang

Set fra min stol og med lederkasketten på, så vil jeg være lykkelig, hvis vi kan sætte et skib i søen hurtigt.

Jens Maaløe
Direktør, Terma, kommende bestyrelsesformand Danmarks Innovationsfond
Det kræver et cv af de mere specielle at få lov at sætte sig i formandsstolen i Danmarks Innovationsfonds bestyrelse. For man skal både have erfaring med forskning og ledelse i det private erhvervsliv. Terma-direktør Jens Maaløe har begge dele.

Jens Maaløes forskerdage ligger godt 30 år tilbage i tiden, til gengæld har han i en årrække ledet en af Danmarks teknologitunge virksomheder, Terma, som primært er kendt for at levere avanceret udstyr til forsvarsindustrien.

Maaløe er udset til at overtage formandsposten i bestyrelsen for innovationsfonden ved nytår, når Jørgen Mads Clausen fra Danfoss stopper. Det var en del af den politiske aftale om Danmarks Innovationsfond, at formandsposten i det første år gik til Jørgen Mads Clausen, som hidtil har været formand i Højteknologifondens bestyrelse.

Jens Maaløe kommer ikke ind i bestyrelsen med et forkromet program. Men han vil dog godt røbe, at han gerne ser, et af de strategiske partnerskaber kommer hurtigt igang.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024