Topforsker: Forskningsfrihed er vores vej fremad

INTERVIEW: Professor Henrik Schärfe peger på flere og lettere tilgængelige forskningsmidler, forskningsinfrastruktur og frihed som hovedelementer, hvis Danmark skal konkurrere på innovation. Læs stort interview med "en af verdens 100 mest indflydelsesrige personer" her.
Sammen med kokken René Redzepi udgjorde AAU-forskeren Henrik Schärfe i år det danske islæt på amerikanske Time Magazines liste over de 100 mest indflydelsesrige personer i verden. I et længere interview fortæller han om sit syn på den danske forskningsverden.
Sammen med kokken René Redzepi udgjorde AAU-forskeren Henrik Schärfe i år det danske islæt på amerikanske Time Magazines liste over de 100 mest indflydelsesrige personer i verden. I et længere interview fortæller han om sit syn på den danske forskningsverden.Foto: geminoid.dk
Julie Lundbek

Hvis jeg først skal til at skrive en 100-200 sider lang ansøgning til et rammeprogram for at se, om der er noget i det, så er jeg jo ikke nået nogen vegne. Friere rammer er en forudsætning for den gode, innovative og kreative forskning.

Henrik Schärfe
Forsker
Fakta

Henrik Schärfe er født i 1968. Han er kandidat i Humanistic Computer Science og ph.d. i Human Centered Informatics. Begge opnået ved Aalborg Universitet.

I 2012 blandt "The 100 Most Influential People in the World" i det anerkendte Time Magazine. Anerkendt for sit arbejde med robotten Geminoid-DK, der er en kopi af Henrik Schärfe selv. 

Professor på Institut for Kommunikation ved AAU Henrik Schärfe er interesseret i robotter.

Men ikke for robottens skyld. Hans interesse består i, hvorledes mennesker i stigende grad vil opleve interaktion med robotterne i fremtiden, og hvordan den teknologiske virkelighed påvirker os.

Et område og en refleksion, som han understreger, er en uhyre vigtig del af en stadig mere teknologisk baseret verden.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024