Universiteter halvvejs i milliardmodernisering

STATUS: Milliarderne til renovering og nyopførte laboratorier triller langsomt men sikkert ud af Finansministeriet. Senest har Aalborg Universitet fået godkendt byggeri til knap en kvart milliard.

Universiteterne er ved at være halvvejs igennem den pengetank, som blev sat af til renovering og fornyelse af laboratorier tilbage i 2009.
Universiteterne er ved at være halvvejs igennem den pengetank, som blev sat af til renovering og fornyelse af laboratorier tilbage i 2009.
Mads Bang

Aalborg Universitet har netop fået grønt lys til at sætte gang i laboratoriebyggeri for næsten en kvart milliard kroner. Projekterne i Aalborg er en lille del i den overordnede Unilab-satsning, som i disse år pumper seks milliarder kroner ud i nye laboratorier på landets universiteter.

Ifølge en ny opgørelse fra Bygningsstyrelsen er der med de seneste tilsagn givet grønt lys til projekter for halvdelen af de mange milliarder. Se en oversigt over status nederst i artiklen.

Universitetet i Aalborg vil opføre en ny bygning på campus i Sdr. Tranders, som skal huse Institut for Byggeri og Anlæg, der i dag befinder sig i utidsvarende bygninger tre kilometer fra resten af universitetet.

Dokumentation

Nybyggeri

Kilde: Bygningsstyrelsen

Renoveringer

(Mio.kr.)

 Kilde: Bygningsstyrelsen

 

Noter (* Beløbet modsvares ikke af en tilsvarende huslejestigning, idet universiteterne fraflytter andre lokaler. Der redegøres for universiteternes fraflytninger i de enkelte aktstykker.
** Hvor intet andet er anført er ibrugtagningen ca. 1 år før slutåret.
*** A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har doneret 655 mio. kr. til byggeriet, hvoraf de 100 mio. kr. er til løst inventar. De donerede midler skal erstatte det meste af huslejedelen.
**** Den forventede huslejefinansiering og den forventede totaludgift på de enkelte projekter er angivet i forskellige indeks, hvorfor summen ikke beregnes.)

 


Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024