Universitetsavisen beskæres i 2011

TVIST: Universitetsavisen efterlyser rammevilkår fra Københavns Universitet. I mellemtiden skærer man ned på frekvens og sidetal.
Rasmus Nielsen

En ny læserundersøgelse viser, at både de ansatte og de studerende på Københavns Universitet er glade for Universitetsavisen - især den trykte avis, som de gerne vil have ind ad brevsprækken hjemme, skriver avisen i en leder.

Trods den positive læserundersøgelse bliver Universitetsavisens budget for 2011 beskåret med en halv million kr. - en besparelse, som kommer lige efter at budgettet i 2010 var blevet reduceret med en million kr.

Konsekvensen bliver, at avisens sidetal fra årsskiftet reduceres fra 36 til 24 i hvert af de ni numre, og at kun et nummer bliver postomdelt - mens resten omdeles på Universitetet. I 2010 er udgivelsesfrekvensen reduceret fra 15 til 9.

I lederen efterlyses et svar fra universitetets ledelse om, hvilken type avis den ønsker sig.

"Ønsker den en redaktionelt uafhængig avis med selvstændig og kritisk journalistik af høj kvalitet, bør den også bakke den op og sikre ordentlige rammebetingelser i form af rimelig normering og faste tilskud til produktion og distribution.

Ønsker ledelsen derimod et koncernmagasin i stil med f.eks. nogle af de andre universiteters blade, bør den melde det ud, så læserne ved, hvad de kan forvente af journalistikken i bladet," skriver Universitetsavisen i sin leder.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024