DR Online: Venstre bedst på nettet

null
Venstre er det bedste parti til at udnytte nettet i valgkampen, viser DR Onlines brugeranalyse af de ti partier, der stiller op til folketingsvalget den 20. november. I tre ud af fem kvalitetskriterier indtager Venstre førstepladsen, men partiet har en delt første og en delt andenplads i de to sidste kategorier.

Samlet scorer Venstre en gennemsnitskarakter på 3,4, og kniber sig dermed lige ind foran de Konservative, Kristeligt Folkeparti og SF der alle opnår 3,3 i gennemsnit. Bagtroppen udgøres af de to yderfløjspartier, Enhedslisten og Dansk Folkeparti, der begge kun opnår 2,9, hvilket svarer til bedømmelsen ’Under gennemsnit’.

Bedømmelsen af de ti partier bygger på en spørgeskemaundersøgelse blandt 762 vælgere i perioden fra den 6. til den 9. november, altså en uge efter valgets udskrivelse. Deltagerne i undersøgelsen består af lige mange mænd og kvinder, og der er lige mange vælgere fra hovedstadsområdet og provinsen.

I analysen blev deltagerne bedt om at forsøge at finde ud af partiernes holdning til to aktuelle politiske emner, dels om partiet er for eller imod en forlængelse af barselsorloven, dels om partiet er for eller imod en stramning af reglerne for familiesammenføring for flygtninge og indvandrere.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024