Medieforlig udskiftes

null
Rasmus Nielsen
Den nye borgerlige regering med Venstre i spidsen vil af med det medieforlig, som S/R-regeringen lavede med SF og CD sidste år. I stedet lægger den nye regering ifølge Børsen op til en liberalisering af hele tv- og radio-området. Den aftalte stigning i licensen, der skal komme allerede fra nytår vil ligeledes blive stoppet af Venstre og de Konservative. Det betyder, at DR vil gå glip af en merindtjening på 176 millioner kroner.

Det snart opløste medieforlig betød bl.a., at DR og TV 2 overnight fik tildelt 100 millioner kroner til at lave internetindhold i direkte konkurrence med de allerede veletablerede, private aktører.

Jyllands-Posten råbte vagt i gevær
Navnlig Morgenavisen Jyllands-Posten har hånet den nu snart forhenværende radikale kulturministers konkurrenceforvridning. Skævvridningen på medieområdet truer bladhuse som Politiken, Berlingske og Jyllands-Posten, hvis ikke de får lov at tjene penge på internet uden at være i slåskamp med statsfinansierede konkurrenter på TV-området, der også trænger ind på nettet. Læs mere via links nedenfor.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024