Femerbælt-bro skal bygges fra 2003

Trafikminister Flemming Hansen (K) vil påbegynde byggeriet af Femerbælt-broen allerede i 2003. Han regner med at forhandle en aftale på plads med sine tyske kolleger til næste år, hvorefter lovforslaget kan vedtages i Folketinget året efter.

- Hvilken finansieringsmodel det bliver, vil jeg ikke lægge mig fast på, før jeg har talt med mine tyske kolleger. Men givet er det, at det bliver i denne regerings tid, at vi sætter byggeriet i gang, siger Flemming Hansen.

I øjeblikket undersøger Femer Bælt A/S, der hører under Sund & Bælt Holding, om der overhovedet er finansiel og teknisk grundlag for forbindelsen.

Allerede i foråret påpegede adm. direktør Mogens Bundgaard-Nielsen fra Sund & Bælt holding , at det snart var sidste chance for Danmark, hvis man skulle anvende den ekspertise, som var opbygget fra byggeriet af henholdsvis Storebæltsforbindelsen og Øresundsbroen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024