Jelveds sidste træk

null
Rasmus Nielsen
Forestil Dem, at Helveg spiller sin yndlingssport, skak, med den radikale leder, Marianne Jelved. Han elsker spillet for det strategiske og intellektuelle aspekt. Trækker man sådan nu, får det den og den betydning for, hvordan modparten senere kan manøvrere.

Torsdag spillede han ud, så den radikale dronning næsten blev sat mat, og det endda, mens hun var i Nordjylland. Helveg involverede en række brikker på sin halvdel: "Knægten" i form af sønnen, finans- og erhvervsordfører Morten Helveg (35), der skal i spil for at komme i forreste række i partiet, men også en række andre nøglespillere som springeren, undervisningsminister Margrethe Vestager (32). Hvad bliver Jelveds sidste træk?

Niels Helveg Petersen (62) spillede i Berlingskes torsdagsudgave ud, da han ikke vil afkræfte, at han gerne så, at Jelved (57) havde trukket sig efter Nice-topmødet eller i forbindelse med den efterfølgende ministerrokade. Han så for sig en lang række yngre spillere, sin egen søn Morten iberegnet, der står klar til at gøre fælles front. Heller ikke på pressemødet efter gruppemødet ville Helveg afvise, at han gerne ser et lederskifte. Tværtimod bekræftede han at have "ført samtaler med mange". Mon Helveg har fået talt ordentlig ud med Jelved, inden han lod pressen rejse sagen? Det må man håbe for hans sjælefred. For ti år siden gik det lettere de to imellem, da Helved efter partiets valgnederlag i 1990 overlod lederskabet til Marianne Jelved.

Tjah, bom, bom, bom
Bomben sprang netop den dag, hvor Marianne Jelved var på et af sine sjældne, men længe planlagte besøg i den nordjyske landsdel, hvor hun er opstillet. Ved ankomsten var hendes kommentar blot det kendte Helveg-citat: "Tjah, bom, bom, bom". Læs: Ja, Helveg står da bag historien, det er ikke rart, men hvad kan jeg gøre ved det lige nu?

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024