Slip spillefuglene løs

Regeringen retter søgelyset mod Dansk Tipstjenestes monopol. De Konservative ønsker frit spil og Dansk Folkeparti påpeger mulig habilitetsproblem hos Venstres Leif Mikkelsen Dansk Tipstjenestes monopol på danskernes spillelyst. Muligt habilitetsproblem hos Venstres Leif Mikkelsen.
I dag har Dansk Tipstjeneste monopol på danskernes spillelyst, der i 2001 beløb sig til over seks milliarder kroner. Men på et møde i denne uge vil skatteminister Svend Erik Houmand (V) og regeringspartiernes skatteordførere drøfte en liberalisering af tips- og lottoloven.

»Vi er opmærksomme på, at lovgivningen er forældet i forhold til, at alle i dag alligevel kan koble sig på nettet og spille hos alverdens bookmakere,« siger de Konservatives skatteordfører, Charlotte Dyremose.

Den tidligere SR-regeringen ville sætte en stopper for danskernes spil på nettet og havde således planer om at tvinge pengeinstitutterne til at spærre for pengeoverførsler mellem private danske konti og udenlandske spillesteder.

»Men det er ikke umiddelbart sådanne tanker, vi gør os. Det ville være et hårdt indgreb i den personlige frihed,« fastslår Charlotte Dyremose.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024