Lomborg splitter konservative

Den konservative leder Bendt Bendtsen tegnede onsdag partilinjen op i spørgsmålet om regeringens udnævnelse af den nye direktør for det Institut for Miljøvurdering, Bjørn Lomborg, skriver Politiken.
Partiets politiske ordfører Gitte Seeberg og miljøordfører Helle Sjelle havde ellers været ude med kritiske røster omkring eventuel valg af Bjørn Lomborg som chef for instituttet.

»Det er en enig regering, der bakker op om den her ansættelse. Og det er bakket op, også af folketingsgruppen. Jeg synes, det er et godt valg«, sagde Bendt Bendtsen.

Men Helle Sjelle (K) mener det er et problem, at Bjørn Lomborg i sidste uge blev anklaget for videnskabelig uredelighed:

»Jeg havde ventet til disse klagesager var afgjort. Både af hensyn til Lomborg selv og instituttets anseelse. Det er at udsætte instituttet for skarp modvind fra begyndelsen, når der bliver rejst tvivl om direktørens videnskabelige redelighed«, siger Sjelle og fortsætter:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024