Lykketoft imod Irak-angreb

Tidligere Udenrigsminister Mogens Lykketoft (S) opfodre den danske regering til at arbejde imod et angreb mod Irak. Udenrigsministeren kalder angrebsplanerne for "pressespekulationer".
Tidligere udenrigsminister Mogens Lykketoft (S) opfordrer den danske regering til at udnytte EU-formandskabet til at samle medlemslandene om en advarsel mod en USA-ledet militær invasion af Irak, på et tidspunkt, hvor internationale spekulationer og debat om en ny krig mod Saddam Husseins regime spidser til.

Mogens Lykketoft advare mod den arabiske verdens reaktion i tilfælde af et angreb, og siger klart fra overfor dansk deltagelse i en sådan aktion.

Også tidligere udenrigsminister Niels Helveg Petersen (R) udtrykker betænkelighed ved et angreb mod Irak, mens SFs formand Holger K. Nielsen vil have regeringen til at melde klart ud, om et angreb kræver en ny FN-resolution, eller om USA kan gå enegang.

Udenrigsminister Per Stig Møller (K) henviser til, at præsident Bush har ytret ønske om et regime-skift i Bagdad, men planer om at det skal ske ved et militært-angreb betegner han som "pressespekulationer".

Dokumentation
null

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024