V: Gå sammen, land- og husmænd

Jens Kirk (V) anbefaler fusion af landboforeninger og familielandbruget. Men sørg for at blive slagkraftig, siger han.
Næstformanden i Folketingets Fødevareudvalg, Jens Kirk (V), der selv driver et mindre landbrug i Vestjylland, er en varm tilhænger af en sammenlægning af Dansk Familielandbrug og Landboforeningerne, som han mener vil styrke landbrugets forhandlingsposition. Han frygter dog, at for stor intern uenighed kan betyde svagere udmeldinger fra en samlet landbrugsforening.

”Grundlæggende er jeg positivt indstillet over for at sammenlægge de to landboforeninger. Vi bliver inden for landbruget nødt til at erkende, at vi bliver færre og færre udøvere, og hvis vi skal gøre os håb om at øve indflydelse, er det nødvendigt, at vi taler med én tunge. Sådan som det er i dag, bliver vi alt for ofte spillet ud mod hinanden, og efter min opfattelse har Dansk Familielandbrug slået lidt for meget på følelser frem for facts, og det skader landbrugets sag”, siger Jens Kirk til Altinget.dks ugebrev for fødevaresektoren.

Han understreger dog samtidig, at det ikke er nok, at en samlet landboforening taler med en tunge, det skal også være en skarp en af slagsen:

”Hvis foreningen skal tage for mange hensyn, kan jeg godt frygte, at de udmeldinger, der kommer fra en sådan forening bliver for udvandede og mangler gennemslagskraft." Jens Kirk nævner overfor FødevareTinget fiskeriområdet som et eksempel på et område, hvor det rent faktisk er lykkedes at få en stærk enhedsorganisation, hvilket har påvirket erhvervets indflydelse i positiv retning. Han mener det samme er muligt inden for landbruget.

Dokumentation
null

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024