Bedre plan for rengøring i storkøkkener
Jesper T. Nielsen
Ingen forfatter
Ingen forfatter
Den nye plan er udviklet via projektet KRIS 2000. Bag projektet står Fødevaredirektoratet, Københavns Amt, ISS Food Service og Johnson Diversey.
Alene på plejehjem, på sygehuse og andre offentlige institutioner serveres hver dag knap en halv million måltider, og dertil kommer private kantiner, restauranter m.m. Det er med andre ord både mange menneskers sundhed og arbejdsmiljø, det handler om, ligesom rengøringen er en stor post på mange budgetter. Rengøring i storkøkkener skønnes at koste op mod 1½ mia. kroner årligt.
"Hidtil har det været svært at vurdere helhedskvaliteten af rengøringen i storkøkkener, fordi der ikke har været noget at måle ud fra. Det redskab har vi nu udviklet", siger Bent Egberg Mikkelsen, Storkøkkencentret i Fødevaredirektoratets ernæringsafdeling.
De nye vejledninger om rengøring findes i to håndbøger, som præsenteres ved et seminar den 9. september på Københavns Amtssygehus i Glostrup.
Flere oplysninger:
Projektleder Bent Egberg Mikkelsen, tlf. 3395 6423