Bedre plan for rengøring i storkøkkener

null
Dokumentation
Fødevaredirektoratet har sammen med en række samarbejdspartnere udviklet en ny plan for rengøring i storkøkkener. Planen skal føre til bedre hygiejne, mindre belastning af miljøet, bedre arbejdsmiljø og billigere rengøring.

Den nye plan er udviklet via projektet KRIS 2000. Bag projektet står Fødevaredirektoratet, Københavns Amt, ISS Food Service og Johnson Diversey.

Alene på plejehjem, på sygehuse og andre offentlige institutioner serveres hver dag knap en halv million måltider, og dertil kommer private kantiner, restauranter m.m. Det er med andre ord både mange menneskers sundhed og arbejdsmiljø, det handler om, ligesom rengøringen er en stor post på mange budgetter. Rengøring i storkøkkener skønnes at koste op mod 1½ mia. kroner årligt.

"Hidtil har det været svært at vurdere helhedskvaliteten af rengøringen i storkøkkener, fordi der ikke har været noget at måle ud fra. Det redskab har vi nu udviklet", siger Bent Egberg Mikkelsen, Storkøkkencentret i Fødevaredirektoratets ernæringsafdeling.

De nye vejledninger om rengøring findes i to håndbøger, som præsenteres ved et seminar den 9. september på Københavns Amtssygehus i Glostrup.

Flere oplysninger:
Projektleder Bent Egberg Mikkelsen, tlf. 3395 6423


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024