Fødevareudvalget i dialog med industrien
Jesper T. Nielsen
Ingen forfatter
Ingen forfatter
Vi hører oftest, når der er konflikt og uoverensstemmelse mellem fødevareindustrien og Folketinget, men i det daglige er der dialog mellem Folketingets Fødevareudvalget og industrien.Vi mener, at der ligger et enormt samarbejdspotentiale i at udvikle samarbejdet mellem fødevareregionerne og os som virksomhed. Det er som om, nogle politikere ikke har opdaget, at vi faktisk lever af at producere sunde fødevarer, og at vi er afhængige af, at vores kunder har tillid til vores produkter.
Hemming Van
Direktør, Daloon
Sidste uge var Fødevareudvalget inviteret på virksomhedsbesøg på Daloon i Nyborg for at få et indtryk af, hvordan en moderne fødevarevirksomhed fungerer.
Formålet var at få en dialog i gang mellem fødevareindustrien og Fødevareudvalget, og det blev der rig lejlighed bagefter, hvor Daloon havde mulighed for at fremlægge deres synspunkter om den danske fødevarepolitk overfor Fødevareudvalget på Dansk Industris kursusejendom i Gl. Vindinge.
”Vi oplever nogle gange, at fødevarekontrollen ikke er helt tidssvarende”, siger direktør på Daloon Hemming Van til FødevareTinget, og fortsætter: ”Vi mener, at der ligger et enormt potentiale i at udvikle samarbejdet mellem fødevareregionerne og os som virksomhed. Det er som om, nogle politikere ikke har opdaget, at vi faktisk lever af at producere sunde fødevarer, og at vi er afhængige af, at vores kunder har tillid til vores produkter. Vi ønsker, at fødevareregionerne i højere grad bliver en sparringspartner end en kontrollant, og det var blandt andet noget af det, vi fik lejlighed til at debattere med fødevareudvalget siger Hemming Van.