Chef går af: Ringere mad dag-for-dag
Rasmus Nielsen
UdgiverIngen forfatter
Ingen forfatter
Jørgen Højmark Jensen er uddannet civilingeniør. Han har været vicedirektør i Levnedsmiddelstyrelsen og siden fødevarechef i Københavns Kommune, før opgaverne 1. januar 2000 overgik til statsligt regi i form af fødevareregionerne.
Hvad har 30 års teknologisk udvikling betydet for sikkerheden?
"Det er blevet værre og værre. År for år. Man kan se det på de kolde tal - der er faktor 5 til 10 flere, der bliver syge af maden i dag. Det er forståeligt, at 52% af borgerne i Norden er bange for fødevaresikkerheden. De frygter berettiget for campylobacter, salmonella og resistente bakterier. Årsagen? Teknologien har mange velsignelser, bl.a. billige fødevarer. Men 60.000 kyllinger under samme tag i deres levetid på 38 dage giver stor risiko for infektion. Som snot der spredes i en børnehave."