Tørnæs senior: Ja til 100 kommuner

En kommunalreform er stærkt tiltrængt, og demokratiet lider ikke skade med for eksempel 100 kommuner i Danmark, mener amtsborgmester Laurits Tørnæs (V), Ribe.
Demokratiet er på ingen måde truet, når og hvis landets 14 amter bliver til fire-fem regioner og de 276 kommuner bliver til 100. Det mener amtsborgmester i Ribe Amt, Laurits Tørnæs (V).

"Amterne er i forvejen ikke nogen folkelig sællert, og demokratiet i vore nuværende store kommuner forekommer ikke at være ringere eller fjernere end i en lille landkommune", skriver Laurits Tørnæs i et debatindlæg på netavisen dk-nyt, der er kommunernes uvildige nyhedsbureau.

Tørnæs mener, at det vigtigste for debatten om den fremtidige struktur er, at de to store kommunale partier - Venstre og Socialdemokratiet - erkender behovet for en reform og ikke forfalder til partitaktiske manøvrer:

"Men i stedet står sammen med det konstruktive mål at få en strukturreform, der både kan rumme og bidrage til udviklingen i Danmark de næste mange år. Det kræver både politisk mod, fremsynethed og vilje til at sluge et par kameler undervejs", skriver amtsborgmesteren.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024